Cute watering can psd doodle green illustration for business growth

Ontdek in wat je het beste geld kunt investeren: van aandelen en crypto tot onroerend goed. Lees alle tips.

Ben je ook nieuwsgierig naar manieren om je geld te laten groeien? Dan ben je op de juiste plek! In dit artikel gaan we het hebben over verschillende manieren waarop je kunt investeren en passief inkomen kunt verdienen. We zullen het hebben over beleggen in aandelen en crypto, investeren in onroerend goed, het worden van een Airbnb-host, spaarrekeningen, lenen aan anderen, royalties en licenties, affiliate marketing, blogs, YouTube, en nog veel meer! Geen zorgen als sommige termen nieuw voor je zijn, we zullen alles stap voor stap uitleggen, zodat zelfs een basisscholier het kan begrijpen.

In wat geld investeren
 1. Beleggen in aandelen:

Als je denkt aan beleggen, denk je misschien aan aandelen. Aandelen zijn stukjes van een bedrijf die je kunt kopen. Wanneer je aandelen van een bedrijf koopt, word je eigenaar van een klein deel van dat bedrijf. Als het bedrijf goed presteert, kan de waarde van je aandelen stijgen, en dat betekent dat je meer geld kunt verdienen! Je kunt via deze Freedom.com, Bux, Trade Republic, en Lynx gratis aandelen krijgen om mee te gaan beleggen.

Maar let op, beleggen in aandelen brengt ook risico’s met zich mee. Als het bedrijf niet goed presteert, kan de waarde van je aandelen dalen, en kun je geld verliezen. Daarom is het slim om goed onderzoek te doen voordat je in aandelen investeert. Het kan handig zijn om hulp te vragen aan je ouders of een financieel adviseur.

 1. Beleggen in crypto:

Misschien heb je wel eens van cryptocurrency gehoord, zoals Bitcoin of Ethereum. Crypto is een digitale vorm van geld, en het is erg populair geworden in de afgelopen jaren. Mensen kopen crypto in de hoop dat de waarde ervan zal stijgen, zodat ze het later voor meer geld kunnen verkopen. Je kunt ook gratis crypto krijgen door je te registreren via Coinbase, NBX, Crypto.com, Bitcastle en Bittrex.

Net als bij aandelen, is er een risico bij het investeren in crypto. De prijzen kunnen erg schommelen, dus je moet voorzichtig zijn en alleen geld investeren dat je bereid bent om te verliezen. Het kan ook verstandig zijn om meer te leren over hoe crypto werkt voordat je erin investeert.

 1. Investeren in vastgoed:

Onroerend goed betekent huizen, appartementen of grond. Investeren in vastgoed betekent dat je een huis of appartement koopt om het later voor meer geld te verkopen, of je kunt het verhuren aan anderen en elke maand huurinkomsten verdienen. Je kunt al vanaf 20 euro beginnen met het investeren in vastgoed.

Onroerend goed kan een goede investering zijn, vooral als je een plek kunt vinden waar de waarde van het huis waarschijnlijk zal stijgen. Maar het kopen van een huis is duur en brengt veel verantwoordelijkheden met zich mee, zoals onderhoud en reparaties. Overleg dus altijd met je ouders en doe grondig onderzoek voordat je deze stap zet.

Beleggen in parkeergarages

Beleggen in parkeergarages kan een slimme zet zijn, vooral als je een locatie vindt met veel vraag naar parkeerruimte. Parkeergarages kunnen een stabiele inkomstenbron zijn omdat mensen altijd op zoek zijn naar een veilige plek om hun auto te parkeren, vooral in drukke stadscentra en bij populaire evenementen. Als eigenaar van een parkeergarage kun je inkomsten genereren door parkeertarieven te heffen op basis van de duur van het parkeren. Ook kan het investeren in technologie, zoals automatische betaalsystemen, de efficiëntie en winstgevendheid van je parkeergarage verder verhogen. Het is echter belangrijk om de locatie zorgvuldig te overwegen en onderzoek te doen naar de lokale parkeer trends voordat je besluit om in een parkeergarage te investeren.

 1. Airbnb-host:

Misschien hebben je ouders je wel eens verteld over Airbnb, een website waar mensen hun huizen of kamers kunnen verhuren aan reizigers. Als jouw familie een extra kamer of een vakantiehuis heeft dat niet altijd in gebruik is, kunnen je ouders overwegen om het te verhuren via Airbnb.

Als jij oud genoeg bent om te helpen, kan het een leuke manier zijn om wat extra geld te verdienen! Natuurlijk moeten je ouders wel alles regelen en toezicht houden, maar misschien kunnen ze je betrekken bij het proces en je wat zakgeld geven voor je hulp.

 1. Hoogrentende spaarrekeningen:

Heb je wel eens gehoord van een spaarrekening? Dat is een plek waar je je geld kunt bewaren en waar je een beetje rente krijgt, dat is als een beloning voor het bewaren van je geld bij de bank. Er zijn ook hoogrentende spaarrekeningen, waar je iets meer rente kunt verdienen dan op gewone spaarrekeningen.

Het is misschien niet zo spannend als beleggen, maar het is wel een veilige manier om je geld te laten groeien zonder veel risico te nemen. Je kunt het geld later gebruiken voor grote aankopen of noodgevallen. Vraag je ouders of ze je kunnen helpen om een spaarrekening te openen!

 1. Peer-to-peer lenen:

Wacht even, lenen? Betekent dat niet dat je geld uitgeeft in plaats van geld verdient? Klopt, maar als je genoeg geld hebt, kun je ook geld uitlenen aan anderen en daar rente op verdienen! Peer-to-peer lenen betekent dat je via een platform geld leent aan mensen die het nodig hebben.

Het werkt als volgt: je leent een bepaald bedrag aan iemand en die persoon betaalt je terug met rente in termijnen. Zo verdien je extra geld door anderen te helpen. Maar let op, lenen brengt altijd risico’s met zich mee, want de persoon die het geld leent, kan het misschien niet terugbetalen. Daarom moet je voorzichtig zijn en alleen aan betrouwbare mensen lenen.

 1. Royalty’s en licenties:

Royalty’s en licenties zijn een vorm van investeren in intellectueel eigendom. Stel je voor dat je een heel goed boek hebt geschreven wat je kunt verkopen voor geld. Je kunt ervoor kiezen om een uitgeverij een licentie te geven om jouw boek uit te geven. In ruil daarvoor betalen ze je royalty’s, wat een percentage is van elke verkoop die ze maken.

Op dezelfde manier kunnen muzikanten, kunstenaars, en zelfs uitvinders royalty’s verdienen door hun werken of ideeën te licentiëren aan andere bedrijven. Het is als een soort beloning voor hun creatieve werk. Als je een creatief talent hebt, kan dit een leuke manier zijn om geld te verdienen!

 1. Affiliate marketing:

Misschien heb je wel eens gehoord van influencers die producten aanprijzen op sociale media. Dat noemen we affiliate marketing. Als jij een blog, website of veel volgers op sociale media hebt, kun je geld verdienen door producten van andere mensen te promoten.

Als mensen via jouw unieke link het product kopen, krijg jij een commissie op de verkoop. Het kan een leuke manier zijn om wat extra zakgeld te verdienen, maar het kost wel tijd en inzet om een publiek op te bouwen dat geïnteresseerd is in wat je te zeggen hebt.

 1. Blogs voor passief inkomen:

Weet je wat een blog is? Dat is een soort online dagboek waar je over dingen kunt schrijven die je interessant vindt. Als je regelmatig interessante artikelen schrijft, kun je mensen aantrekken naar je blog. En daarmee kun je ook geld verdienen met schrijven.

En hoe meer mensen je blog bezoeken, hoe meer kansen je hebt om geld te verdienen! Je kunt bijvoorbeeld advertenties op je blog plaatsen, gesponsorde berichten maken, of zelfs producten verkopen die je zelf hebt gemaakt. Het kan een leuke manier zijn om je gedachten te delen en tegelijkertijd wat extra geld te verdienen. Als je het goed doet kun je zelfs passieve inkomsten vanuit je blog krijgen.

 1. YouTube voor passief inkomen:

YouTube is een website waar mensen video’s kunnen uploaden en bekijken. Als je het leuk vindt om video’s te maken en interessante inhoud te delen, kun je een YouTube-kanaal starten. Lees hier hoe je een YouTube kanaal begint.

Hoe meer abonnees en views je krijgt, hoe meer geld je kunt verdienen! YouTube laat je geld verdienen door advertenties te tonen tijdens je video’s. Maar onthoud dat het bouwen van een succesvol YouTube-kanaal tijd en toewijding kost, dus wees geduldig en blijf consistent! Op deze manier verdien je passief inkomen met YouTube.

 1. Marktplaats handelen:

Misschien heb je wel eens gehoord van Marktplaats, een online marktplaats waar mensen hun spullen kunnen verkopen. Als je een oog hebt voor goede deals en weet welke spullen populair zijn, kun je geld verdienen door dingen te kopen en weer te verkopen voor een hogere prijs.

Dit wordt marktplaats handelen genoemd, en het kan een leuke manier zijn om wat extra geld te verdienen. Maar wees voorzichtig en zorg ervoor dat je de waarde van de spullen begrijpt voordat je ze koopt, anders loop je het risico geld te verliezen. Geld verdienen met Marktplaats kan soms wat tijd kosten, maar als je weet wat je doet, kun je er veel geld mee verdienen.

 1. E-commerce:

E-commerce betekent simpelweg handel via internet. Het is een breder concept dan alleen verkopen op Marktplaats, want het omvat het creëren van je eigen online winkel. Als je iets hebt om te verkopen, zoals zelfgemaakte producten of unieke items, kun je je eigen e-commerce website opzetten.

Het hebben van je eigen winkel geeft je meer controle over wat je verkoopt en hoe je het presenteert aan klanten. Je kunt advertenties gebruiken om mensen naar je website te trekken en geld verdienen met de verkoop van je producten!

 1. Amazon FBA:

Amazon FBA staat voor Fulfillment by Amazon. Het is een programma waarbij je producten naar Amazon stuurt, en zij nemen de logistiek en verzending voor hun rekening wanneer een klant je producten bestelt.

Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over opslag en verzending, wat het makkelijker maakt om een e-commerce bedrijf te runnen. Je kunt je concentreren op het vinden van goede producten en het promoten van je winkel terwijl Amazon de rest regelt!

 1. Bol.com verkoopprogramma:

Bol.com heeft ook een verkoopprogramma waarbij je je producten op hun platform kunt verkopen. Net als bij Amazon FBA kun je je producten naar Bol.com sturen en zorgen zij voor de verzending en klantenservice.

Het verkopen op Bol.com kan een goede keuze zijn als je je vooral wilt richten op de Nederlandse markt. Het is een populaire winkel waar veel mensen online winkelen, dus je hebt een groot potentieel publiek!

 1. Lessen geven:

Heb je een talent of vaardigheid waar je goed in bent? Misschien kun je anderen leren wat je weet! Als je bijvoorbeeld goed bent in een bepaald vak op school, kun je bijles geven aan andere studenten.

Of als je een instrument bespeelt, kun je muzieklessen geven. Dit kan een leuke manier zijn om anderen te helpen en tegelijkertijd wat extra geld te verdienen.

 1. Verkeer generatie:

Misschien denk je dat verkeer alleen te maken heeft met auto’s op de weg, maar in de online wereld betekent verkeer mensen naar je website krijgen. Hoe meer mensen je blog, YouTube-kanaal of online winkel bezoeken, hoe meer kans je hebt om geld te verdienen.

Er zijn verschillende manieren om verkeer te genereren, zoals het delen van je inhoud op sociale media, het optimaliseren van je website voor zoekmachines of samenwerken met andere influencers om je bereik te vergroten.

 1. Betaalde content als passief inkomen:

Stel je voor dat je geweldige video’s maakt of unieke artikelen schrijft die mensen graag willen zien of lezen. Je kunt ervoor kiezen om deze inhoud te beschermen en er geld voor te vragen.

Dit wordt betaalde content genoemd, en het betekent dat mensen een kleine vergoeding moeten betalen om toegang te krijgen tot jouw exclusieve en waardevolle inhoud. Als je een trouw publiek hebt dat dol is op wat je doet, kunnen ze bereid zijn om te betalen voor extra speciale inhoud!

 1. Patenten:

Stel je voor dat je een geweldige uitvinding doet – misschien een apparaat dat helpt bij het opruimen van je kamer in een handomdraai. Om ervoor te zorgen dat niemand anders jouw uitvinding kan stelen, kun je een patent aanvragen.

Een patent geeft je het exclusieve recht om je uitvinding te gebruiken, te verkopen of te licentiëren. Als anderen jouw idee willen gebruiken, moeten ze je betalen voor het recht om het te doen. Het kan een geweldige manier zijn om geld te verdienen als je een geniale uitvinding hebt!

 1. Handelen in producten met lage oplages:

Sommige producten zijn maar in beperkte hoeveelheden beschikbaar, zoals limited edition sneakers, speciale verzamelitems of zeldzame boeken. Als je een oog hebt voor dit soort producten, kun je ze kopen en wachten tot de vraag toeneemt.

Wanneer de vraag hoger is dan het aanbod, kun je de producten verkopen voor een hogere prijs dan je ervoor hebt betaald. Dit wordt handelen in producten met lage oplages genoemd, en het kan een interessante manier zijn om winst te maken.

 1. Handelen in domeinnamen:

Een domeinnaam is het adres van een website op internet, zoals www.mijnsuperblog.com. Sommige domeinnamen zijn heel waardevol, vooral als ze kort, gemakkelijk te onthouden of gerelateerd zijn aan populaire zoekwoorden. Je kunt domeinnamen kopen op platformen zoals Strato.

Als je een domeinnaam hebt die gewild is, kun je deze verkopen aan andere mensen of bedrijven die erin geïnteresseerd zijn. Het kan een slimme manier zijn om winst te maken, vooral als je een neus hebt voor waardevolle domeinnamen!

 1. Handelen in festivalkaarten:

Festivalkaarten voor evenementen zoals concerten, festivals en sportwedstrijden kunnen erg populair zijn en snel uitverkocht raken. Als je kaartjes kunt kopen voordat ze uitverkocht zijn, kun je ze later verkopen voor een hogere prijs.

Mensen die op het laatste moment een kaartje nodig hebben, kunnen bereid zijn om meer te betalen. Maar wees voorzichtig, want sommige evenementorganisatoren hebben regels tegen het doorverkopen van kaartjes tegen woekerprijzen. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de regels voordat je dit probeert! Via Ticketswap geld verdienen is de manier om geld te verdienen met festivalkaarten.

 1. NFT’s:

NFT staat voor Non-Fungible Token, en het is een nieuwe vorm van digitaal bezit. Stel je voor dat je een kunstwerk hebt gemaakt op de computer. Normaal gesproken kun je het eenvoudig kopiëren en delen met anderen. Maar met NFT’s kun je een unieke digitale versie van je kunstwerk maken en die verkopen.

Mensen kunnen je NFT kopen en het als een exclusief bezit beschouwen. Het klinkt misschien gek, maar sommige NFT’s worden voor enorm veel geld verkocht, en het kan een interessante manier zijn om als kunstenaar geld te verdienen.

 1. Internet delen voor passief inkomen:

Wist je dat je je internetverbinding kunt delen en geld kunt verdienen? Er zijn platforms waarop je je internetverbinding kunt verhuren aan mensen die tijdelijk een snelle internetverbinding nodig hebben. Via apps als EarnApp of HoneyGain kun je eenvoudig je internet delen tegen betaling.

Dit kan handig zijn als je een supersnelle verbinding hebt en je die niet altijd volledig gebruikt. Door je verbinding te delen, kun je anderen helpen en een beetje geld verdienen!

 1. Verhuren van spullen:

Heb je spullen in huis die je niet vaak gebruikt? Misschien heb je een camera, een drone, een powerbank of een spelconsole die je niet elke dag nodig hebt.

In plaats van ze te laten stof verzamelen, kun je overwegen om ze te verhuren aan anderen. Er zijn platforms waar je je spullen kunt aanbieden voor verhuur, en mensen die ze nodig hebben, kunnen ze van jou huren tegen een vergoeding. Zo verdien je geld terwijl je je spullen verhuurt!

Conclusie

Gefeliciteerd! Je hebt nu kennis gemaakt met een heleboel verschillende manieren om je geld te investeren en passief inkomen te verdienen. Of je nu kiest voor beleggen in aandelen, het verhuren van een kamer via Airbnb, of het starten van een blog, het is belangrijk om te onthouden dat elke vorm van investeren risico’s met zich meebrengt. Praat dus altijd met je ouders of voogd voordat je iets probeert.

Onthoud dat je niet alles in één keer hoeft te doen. Begin met kleine stappen, leer onderweg en pas je strategie aan. Zo bouw je langzaam maar zeker aan je financiële toekomst. Veel succes en veel plezier met investeren en geld verdienen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *