Euro coins, money & banking. Free public domain CC0 image.

Ontdek hoe je passief inkomen kunt genereren met dividendaandelen - Blog over investeren en financiën. Start hier.

Als je op zoek bent naar een manier om passief inkomen te genereren, zijn dividendaandelen een goede optie. Door te beleggen in dividendaandelen kun je geld verdienen met uw investering zonder dat je er actief voor hoeft te werken. Niet alleen dat, maar dividendaandelen zijn over het algemeen minder volatiel dan andere soorten aandelen, wat betekent dat ze een stabielere belegging zijn.

Als je geïnteresseerd bent in het verdienen van passieve inkomsten uit dividendaandelen, zijn er een paar dingen die je moet weten.

Dividendaandelen verdienen. Elke euro telt mee

Wat zijn dividendaandelen?

Dividendaandelen zijn aandelen die regelmatig dividend uitkeren aan aandeelhouders. Dividendaandelen zijn meestal grote, gevestigde bedrijven met een geschiedenis van het uitkeren van dividenden. Veel dividendaandelen zijn te vinden in de S&P 500-index.

Dividendaandelen kunnen een goede investering zijn voor langetermijnbeleggers die op zoek zijn naar inkomsten. Dividendaandelen zijn over het algemeen minder volatiel dan andere soorten aandelen en kunnen zorgen voor een stabielere inkomstenstroom.

Dividendaandelen zijn echter niet zonder risico. Ze zijn mogelijk gevoeliger voor renteschommelingen en economische neergang. En omdat het meestal grote bedrijven zijn, bieden ze mogelijk niet hetzelfde groeipotentieel als small-cap- of mid-capaandelen. Maar de grotere bedrijven zorgen wel voor een stabiele basis.

Wat zijn de voordelen van beleggen in dividendaandelen?

Voor veel beleggers bieden dividendaandelen de perfecte balans tussen stabiliteit en rendementspotentieel. Hoewel de aandelenmarkt onvoorspelbaar kan zijn, zijn dividendaandelen doorgaans minder volatiel omdat ze een regelmatige inkomstenstroom bieden. En in de loop van de tijd hebben dividendaandelen het beter gedaan dan de bredere markt.

Er zijn verschillende redenen waarom dividendaandelen doorgaans stabieler zijn dan andere aandelen. Ten eerste hebben bedrijven die dividenden uitkeren een geschiedenis van winstgevendheid en het genereren van cashflow. Ten tweede zijn dividenduitkerende bedrijven vaak grote, gevestigde bedrijven met uiteenlopende productlijnen en klantenbestanden. Ten slotte hebben dividendaandelen doorgaans een lagere bèta dan niet-dividendaandelen, wat betekent dat ze minder gevoelig zijn voor marktschommelingen.

Op de lange termijn hebben dividendaandelen het aanzienlijk beter gedaan dan de bredere markt. Een reden hiervoor is dat dividenden een buffer vormen tijdens periodes van marktdaling.

Broker voor dividendaandelen te kopen

Hoe je de juiste dividendaandelen voor jou kiest

Dividendaandelen kunnen een geweldige manier zijn om inkomsten te genereren, maar hoe kies je de juiste dividendaandelen voor uw portefeuille? Hier zijn een paar dingen om te overwegen:

1. Bedrijfsomvang en stabiliteit: grotere, meer gevestigde bedrijven zijn over het algemeen betrouwbaardere dividendbetalers dan kleinere bedrijven. Zoek naar bedrijven met een geschiedenis van het uitkeren van dividenden en vermijd bedrijven die hun dividenden in het verleden hebben verlaagd.

2. Dividendrendement: Dit is het percentage van de aandelenkoers dat je aan dividend ontvangt. Een hoger rendement duidt op een hoger rendement op uw investering, maar brengt ook meer risico met zich mee.

3. Dividenduitbetalingsratio: Dit is het percentage van de winst dat een bedrijf uitkeert in dividenden. Een lagere uitbetalingsratio geeft aan dat een bedrijf meer ruimte heeft om zijn dividenduitkeringen in de toekomst te verhogen.

Bekijk hier mijn top 10 dividend aandelen. Dit zijn de beste aandelen voor consistente dividend uitkeringen en aandelen prijs groei.

Ontvang gratis aandelen

Freedom24.com

Freedom24.com kondigt met trots de lancering aan van hun nieuwe onderneming, Free Shares! Met dit programma kunnen beleggers van alle inkomensniveaus en ervaring deelnemen aan de aandelenmarkt zonder contante kosten. Met gratis aandelen kunnen gebruikers echte bedrijfsaandelen ontvangen zonder kosten of risico’s vooraf.

Beleggers hoeven zich geen zorgen te maken over de complexiteit van handelen of beleggen – alles wat ze nodig hebben is een geldig e-mailadres en een paar eenvoudige details en ze zijn klaar om elke maand gratis aandelen van Freedom24.com te ontvangen! Dit initiatief maakt het voor iedereen, van beginnende tot ervaren beleggers, mogelijk om te beleggen in echte aandelen zonder geld te verliezen, zodat iedereen de kans heeft om geld te verdienen op Wall Street.

Getbux.com

Getbux.com biedt nu gratis aandelen aan voor gebruikers die zich aanmelden en een minimale storting van 10 euro doen. Met dit aanbod krijgen gebruikers toegang tot beurzen en markten over de hele wereld. Ze krijgen ook toegang tot realtime marktgegevens die door handelaren kunnen worden gebruikt om weloverwogen beslissingen te nemen over wanneer ze aandelen en andere financiële instrumenten moeten kopen of verkopen.


Getbux.com biedt een intuïtieve gebruikersinterface die het voor zowel beginners als ervaren handelaren gemakkelijk maakt om hun platform gemakkelijk te gebruiken. Daarnaast bieden ze tutorials over hoe door het systeem te navigeren, evenals klantenondersteuning als er zich problemen voordoen tijdens het gebruik van de software.

Trade Republic

Trade Republic, de broker voor het verhandelen van online aandelen, heeft zijn aanbod van gratis aandelen aangekondigd. Het bedrijf is van plan hun klanten te belonen met een aandeel in de aandelen in ruil voor het gebruik van de app. Klanten kunnen maximaal drie aandelen ontvangen en kunnen kiezen uit populaire aandelen zoals Amazon en Tesla. Als je een account aanmaakt ontvang je via deze link een gedeeltelijk aandeel van €25 euro. Als je meer dan €500 euro stort krijg je daarbovenop nog een aandeel.

Trading212

Trading212 biedt nieuwe klanten de mogelijkheid om tot € 100 aan gratis aandelen te ontvangen. Deze aanbieding is beschikbaar voor iedereen die een Trading212 Invest-account opent en je er minimaal € 1 op stort.


Het Trading212-platform biedt gebruikers toegang tot een reeks aandelen, indices, ETF’s, grondstoffen en cryptocurrencies. Via dit initiatief kunnen klanten al deze activa kopen zonder de gebruikelijke handelskosten of commissiekosten te betalen. De gratis aandelen worden toegewezen op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt, dus klanten moeten snel handelen als ze van dit aanbod willen profiteren.

De risico’s van beleggen in dividendaandelen

Dividendaandelen zijn de afgelopen jaren een van de meest populaire beleggingen geweest. Maar voordat je in deze investering springt, zijn er een paar dingen die je moet weten.

Dividendaandelen zijn aandelen van een bedrijf dat regelmatig dividend uitkeert aan aandeelhouders. Deze dividenden worden meestal per kwartaal uitgekeerd, maar ze kunnen ook maandelijks of jaarlijks worden betaald.

Het grootste risico van beleggen in dividendaandelen is dat het bedrijf mogelijk niet genoeg contanten heeft om het dividend uit te keren. Als dit gebeurt, zal de aandelenkoers waarschijnlijk dalen en kunt je geld verliezen.

Een ander risico waarmee rekening moet worden gehouden, is dat het dividend kan worden verlaagd. Dit kan gebeuren als de inkomsten van het bedrijf beginnen te dalen. Als dit gebeurt, zal de koers van het aandeel waarschijnlijk ook dalen. Zorg er dus voor dat je de risico’s begrijpt voordat je in dividendaandelen belegt.

Conclusie: is beleggen in dividendaandelen iets voor jou?

Als je overweegt te beleggen in dividendaandelen, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Dividendaandelen kunnen een geweldige manier zijn om inkomsten te genereren, maar er zijn ook enkele risico’s aan verbonden. Dit is wat je moet weten om te beslissen of beleggen in dividendaandelen iets voor je is.

Dividendaandelen kunnen een geweldige manier zijn om uw inkomen te verhogen. Als je op zoek bent naar een consistente cashflow, kunnen dividendaandelen een goede keuze zijn. Het is echter belangrijk om te onthouden dat dividendbetalingen kunnen schommelen en dat er altijd het risico bestaat dat een bedrijf zijn dividend volledig verlaagt.

Een ander ding om in gedachten te houden is dat dividenden tegen een hoger tarief worden belast dan andere soorten beleggingsinkomsten. Dus als je in een hoge belastingschijf zit, is beleggen in dividendaandelen misschien niet de beste keuze voor je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *