Ontdek hoe je geld kunt verdienen door thuis producten te testen. Leer over de voordelen, welke producten je kunt testen.

Ben je geïnteresseerd in het testen van producten en wil je er ook nog eens geld mee verdienen? Wil je gratis producten ontvangen en je eerlijke mening delen? In dit artikel zullen we je laten zien hoe je als producttester aan de slag kunt gaan en waar je betrouwbare mogelijkheden kunt vinden. Daarnaast geven we enkele aanbevelingen om je ervaring als producttester te verbeteren.

verdien geld door producten te testen

Hoe word je een producttester?

Het proces om een producttester te worden is eigenlijk vrij eenvoudig. Er zijn speciale platforms waarop je je kunt aanmelden om producten te testen. Deze platforms ontvangen opdrachten van bedrijven die hun producten willen laten testen, en ze hebben mensen zoals jij nodig. Hieronder vind je een lijst van betrouwbare platforms waar je je kunt aanmelden.

Voorwaarden om producttester te worden

Het is bijna niet nodig om aan specifieke voorwaarden te voldoen om producttester te worden. Vaak is er wel een minimumleeftijd vereist. Daarnaast wordt er bij elke test gekeken naar het type mensen dat nodig is. Bijvoorbeeld, als je een man bent, zul je waarschijnlijk niet worden uitgenodigd om maandverband te testen, en als je geen bier drinkt, zul je niet worden geselecteerd voor een test van een nieuwe biersoort.

De 10 beste websites om producten te testen voor geld

In dit artikel willen we je informeren over de beste platforms waar je producten kunt testen voor geld. Er zijn veel websites die beweren dat je producten kunt testen, maar het daadwerkelijk gratis mogen houden of er zelfs voor betaald krijgen is een stuk lastiger. We hebben een lijst samengesteld van de 12 best betalende enquêtesites voor zowel Nederland als België. Deze sites bieden niet alleen producttestmogelijkheden, maar ook enquêtes en andere vormen van onderzoek waarvoor je beloningen ontvangt.

Hoe werkt het testen van producten voor geld?

Het proces van producten testen voor geld volgt over het algemeen een aantal stappen:

 1. Doelgroeponderzoek: Er wordt gekeken naar welke mensen kunnen deelnemen aan het onderzoek. Hierbij worden vaak specifieke criteria gehanteerd, omdat bedrijven willen dat de producten worden getest door mensen die ze daadwerkelijk zouden gebruiken of kopen.
 2. Aanmelden voor de producttest: Als je geschikt bent om mee te doen, kun je je aanmelden voor de test. Vaak is er een vaste periode waarin je beschikbaar moet zijn.
 3. Ontvangen van het product: Als alles in orde is, ontvang je het product dat je gaat testen. Dit kan variëren van eenmalige tests van voedsel en dranken tot langdurige tests van verzorgingsproducten of elektronica.
 4. Het testen van het product: Tijdens deze fase ga je het product daadwerkelijk gebruiken en testen volgens de instructies.
 5. Geld verdienen met het invullen van een vragenlijst: Na het testen vul je een online vragenlijst in om je ervaringen en meningen te delen. Dit kan betrekking hebben op aspecten zoals gebruiksgemak, kwaliteit, smaak, verpakking, enzovoort.
 6. Beloningen ontvangen: Nadat je de vragenlijst hebt ingevuld, ontvang je je beloning. Dit kan een geldbedrag zijn, cadeaubonnen of gratis producten.

Tips voor effectief en betrouwbaar testen

Om ervoor te zorgen dat je een succesvolle en betrouwbare producttester wordt, volgen hier enkele tips:

 1. Wees eerlijk en objectief: Geef altijd je eerlijke mening over het product, zelfs als deze negatief is. Bedrijven willen betrouwbare feedback ontvangen, zodat ze hun producten kunnen verbeteren.
 2. Volg de instructies op: Lees en volg de instructies zorgvuldig op tijdens het testen. Dit zorgt ervoor dat je de juiste informatie verstrekt en de producten op de juiste manier gebruikt.
 3. Geef gedetailleerde feedback: Probeer gedetailleerde en specifieke feedback te geven over je ervaringen met het product. Dit helpt bedrijven om de sterke en zwakke punten van hun producten te identificeren.
 4. Wees betrokken: Neem deel aan forums, community’s of sociale media-groepen waar je ervaringen kunt delen en vragen kunt stellen aan andere producttesters. Dit kan waardevolle inzichten en tips opleveren.

Thuis producten testen

Een van de voordelen van deze manier van geld verdienen is dat je het helemaal thuis kunt doen. Bijna altijd worden de producten naar je thuis gestuurd. Alleen in specifieke gevallen worden de spullen op locatie getest, meestal bij grotere en duurdere zaken waarvan slechts één prototype beschikbaar is.

Verschillende producten die je kunt testen

Er zijn verschillende soorten producten die je kunt testen, maar de meest voorkomende zijn:

 1. Make-up testen voor geld: Cosmetica producten worden regelmatig getest via panels om te kijken of ze als prettig worden ervaren. Dit is belangrijk voordat ze in grote hoeveelheden worden geproduceerd. Het testen van make-up is van belang voor zowel de kwaliteit als de gezondheid, omdat bijvoorbeeld allergische reacties moeten worden voorkomen.
 2. Voedsel testen voor geld: Veel nieuwe voedselideeën, zoals snacks, worden eerst uitvoerig getest voordat ze op de markt worden gebracht. Het doel is om te bepalen of het product lekker is en in een nieuwe behoefte voorziet die nog niet wordt vervuld door bestaande voedingsmiddelen. Het gaat hierbij niet om het testen van voedselveiligheid.
 3. Spellen testen voor geld: Bordspellen en videogames worden regelmatig getest om te controleren of alles goed werkt, duidelijk is, niet te moeilijk is en of er geen technische problemen zijn, zoals bugs die het spel kunnen laten vastlopen.
 4. Gadgets en elektronische apparaten testen voor geld: Er worden vaak nieuwe elektronische producten ontwikkeld waarvan fabrikanten willen weten of de beoogde innovatie ook daadwerkelijk werkt. Denk hierbij aan scheerapparaten, smartphones, tablets en andere elektronische gadgets.

Waarom bedrijven producten laten testen

Je vraagt je wellicht af waarom bedrijven mensen betalen om producten te testen. Het antwoord is eenvoudig: het is een vorm van marktonderzoek. Producenten willen weten wat er goed is aan een product en wat er verbeterd kan worden voordat het op de markt komt. Op deze manier proberen ze te voorkomen dat ze grote aantallen producten produceren die niet verkocht kunnen worden.

Verschillende soorten bedrijven doen aan producttesten, variërend van voedingsmiddelenbedrijven tot elektronicafabrikanten. Ze schakelen vaak gespecialiseerde marktonderzoekbureaus in die op hun beurt weer enquêtesites inschakelen om de juiste mensen voor de tests te vinden. Voorbeelden van wat populaire enquête sites zijn: MOBROG en Opinion Bureau.

Gratis producten testen en behouden

Bij het testen van producten is het meest basale voordeel dat je de producten vaak mag houden. Dit geldt met name voor producten zoals shampoo, schoonmaakmiddelen, make-up en andere beautyproducten, waarbij het moeilijk is om ze na gebruik terug te geven. Het gaat hierbij meestal om specifieke of bijzondere producten die je misschien niet echt nodig hebt. Gratis producten testen komt echter niet zo vaak voor. Inschrijven bij testpanels van bijvoorbeeld Zeeman of supermarkten zoals Jumbo, PLUS en COOP kan moeilijk zijn, omdat er al veel mensen zijn aangemeld.

Het wordt pas echt interessant wanneer je producten mag houden die meer kosten of langer meegaan, zoals elektronica. Denk hierbij aan merken zoals Samsung, Apple of Media Markt. In dergelijke gevallen moet je de producten echter meestal na de testperiode terugsturen, zodat ze grondig kunnen worden geanalyseerd en verbeterd.

Geld verdienen met producten testen

Daarom raden we aan om producten te testen voor geld, zodat je er daadwerkelijk iets aan overhoudt, bij voorkeur in de vorm van echt geld. Het is ook een goed idee om je bij meerdere panels in te schrijven, omdat dit je meer werk en dus meer inkomsten oplevert. Je kunt op die manier geld verdienen met schrijven en profiteren van een grotere kans op beschikbare onderzoeken die passen bij jouw voorkeuren en beschikbare tijd, of je nu thuis bent of onderweg op je telefoon.

Hoeveel kun je verdienen met producten testen?

Het is moeilijk te zeggen hoeveel je kunt verdienen met producten testen, omdat dit soort onderzoeken schaars is en er veel concurrentie is. Het hangt ook af van welke doelgroep je behoort en hoeveel andere testers er zijn.

Daarom is het aan te raden om ook deel te nemen aan andere soorten onderzoeken die de panels aanbieden, zoals online enquêtes en het testen van websites. Door lid te zijn van meerdere enquêtesites kun je tegelijkertijd geld verdienen en je inkomsten verhogen. Het is zeker mogelijk om met meerdere panels een aardig bedrag per maand te verdienen, enkele honderden euro’s bijvoorbeeld.

Inkomsten door producten te testen

Het verdienen van geld door producten te testen kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het soort product, de duur van de test en het bedrijf dat de test uitvoert. In de meeste gevallen kunnen testers een vergoeding verwachten die ergens tussen de 5 en 25 euro ligt voor hun inspanningen. Sommige bedrijven bieden echter ook beloningen in natura, zoals gratis producten of diensten, in plaats van contante betaling. Het uiteindelijke bedrag dat je verdient, hangt dus af van de specifieke test en de overeenkomst die je hebt met het testbedrijf. Het testen van producten kan een leuke manier zijn om wat extra geld te verdienen of om nieuwe producten uit te proberen zonder kosten.

Ervaringen met producten testen voor geld

Over het algemeen horen we positieve verhalen van mensen die hebben deelgenomen aan dit soort onderzoeken. Ook wijzelf hebben hier regelmatig aan meegedaan, zoals eerder vermeld. Er zijn gewoonweg veel voordelen aan verbonden.

Je krijgt vaak de kans om nieuwe producten uit te proberen voordat ze op de markt komen. Je hebt invloed op de beslissing of een product wel of niet wordt gelanceerd en of het nog verbeterd moet worden. Het testen is veel interessanter dan bijvoorbeeld het invullen van online vragenlijsten, en de beloningen zijn vaak aantrekkelijk. Naast het testen van producten kun je zelf ook digitale producten maken en deze verkopen voor geld.

Bovendien mag je vaak de geteste producten gratis houden, wat ook een leuke bonus is. Het enige nadeel is dat dit soort testen niet heel vaak voorkomen, dus je kunt er niet elke week mee bezig zijn.

Je inschrijven als bedrijf

In Nederland moet je je inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK) als je producten test voor geld en hiermee een onderneming start. De KvK is verantwoordelijk voor het bijhouden van het handelsregister en het registreren van ondernemingen. Of je nu producten test, goederen verkoopt, of diensten aanbiedt, als je een onderneming begint, ben je verplicht om je in te schrijven bij de KvK.

De exacte timing van je inschrijving kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van je activiteiten, of je van plan bent om dit fulltime of parttime te doen, en andere wettelijke vereisten. Over het algemeen is het raadzaam om je in te schrijven bij de KvK voordat je daadwerkelijk met je ondernemingsactiviteiten begint. Dit zorgt ervoor dat je voldoet aan alle wettelijke vereisten en belastingverplichtingen.

Het is verstandig om contact op te nemen met de KvK of een zakelijk adviseur om specifieke richtlijnen te ontvangen die van toepassing zijn op jouw situatie en om te bepalen wanneer je je het beste kunt inschrijven. Ook zullen zij je kunnen helpen met eventuele belasting- en juridische kwesties die van toepassing zijn op jouw onderneming.

Als beginnend bedrijf hoef je geen belastingen te betalen. De eerste paar jaar wordt je vrijgesteld van belastingen. Vergeet alleen niet om je belastingaangifte te doen!

Andere manieren om geld te verdienen

Producten testen en marktonderzoek zijn niet de enige manieren om geld te verdienen vanuit huis via internet. Er zijn verschillende andere mogelijkheden, zoals geld verdienen met sociale media en affiliate marketing. De keuze voor welke methode je uiteindelijk gaat gebruiken, hangt af van jouw persoonlijke doelstellingen en voorkeuren. Onze adviezen en tips zijn volledig vrijblijvend. Je kunt ook nog kijken naar andere manieren hoe je geld kunt verdienen op het internet.

Conclusie

Het testen van producten voor geld kan een leuke en lonende ervaring zijn. Door je aan te melden bij betrouwbare platforms en de juiste aanpak te volgen, kun je niet alleen genieten van gratis producten, maar ook een extra inkomen verdienen. Wees eerlijk, volg de instructies en geef gedetailleerde feedback om een effectieve en betrouwbare producttester te worden. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het testen van producten en verdien geld terwijl je nieuwe producten ontdekt en jouw stem laat horen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *